Ciepłe banany z brązowym cukrem i liściem laurowym
Ciepłe banany z brązowym cukrem i liściem laurowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, brązowy cukier, brandy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Banany Bąbelkowe Brązowo-Cukrowe, Banany w sosie z brązowego cukru-rumu, oraz Owies kokosowy z brązowym cukrem banany.
Instrukcje
W dużej patelni na dużym ogniu, stopić masło i gotować, aż brązowieje, o 3 protokół.
Dodaj liście laurowe i cofnij się (może pop).
Dodaj sok z cytryny, sok pomarańczowy, brązowy cukier, brandy i szczyptę soli. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wymieszać i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę i osiągnie syropowatą konsystencję, około 5 minut.
Dodać banany i pieprz. Wymieszaj, aby równomiernie pokryć banany.
Podawać natychmiast łyżki na ciasto lub lody.
Gotowanie uwagi: można zrobić sos godziny przed czasem. Wystarczy dodać owoce po przynieść sos z powrotem na wolnym ogniu. Owoce powinny być trochę chłodne w środku.
Podawać z dobrym, sklep kupił ciasto czekoladowe lub łyżką do ulubionych lodów.