Ciepła sałatka z przegrzebków i boczku
Jeśli masz w pobliżu 48 minut do spędzenia w kuchni, ciepła sałatka z przegrzebków i boczku może być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 29 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przegrzebki, oliwa z oliwek, musztarda dijon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciepła Sałatka Szpinakowa Z Przegrzebkami, Karmelizowane Przegrzebki Na Ciepłej Sałatce Ze Szparagami I Pomidorami, oraz Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru.
Instrukcje
Umyć i wysuszyć przegrzebki i umieścić je w misce.
Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki soku z cytryny w misce z odrobiną soli i pieprzu, a następnie zalać przegrzebki. Pozostaw na 15 minut, aż przegrzebki staną się białe.
Każdy pasek boczku przeciąć na pół i owinąć wokół przegrzebka. Zabezpieczyć pałeczkami koktajlowymi.
Pozostałe 2 łyżki soku z cytryny ubić z musztardą, miodem, solą i pieprzem.
Pozostałe 6 łyżek oliwy ubić, aż sos będzie gęsty, następnie wymieszać z kaparami i natką pietruszki. Podzielić kręcone endywia między 8 talerze.
Rozgrzej grill na gorąco.
Połóż przegrzebki w jednej warstwie na wyłożonej patelni grillowej. Grilluj przegrzebki przez 3-4 minuty z każdej strony, aż boczek będzie chrupiący i złoty. Umieść trzy przegrzebki na każdym talerzu i łyżką na opatrunku.