Ciepła sałatka z brzoskwiniami i Prosciutto
Ciepła sałatka z brzoskwiń i Prosciutto może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz prosciutto, ocet balsamiczny, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Prosciutto I Ciepłym Sosem Balsamicznym, Kolacja: sałatka z ciepłym Prosciutto, figami i serem pleśniowym, oraz Ciepła sałatka pełnoziarnista z koprem włoskim, rukolą, Prosciutto i Pecorino.
Instrukcje
Pokroić plastry prosciutto na pół w poprzek i ułożyć w wachlarzu na 4 talerzach obiadowych, 5 pół plastrów na talerz. Rozciągnij folię szczelnie wokół każdej płyty i przechowuj w lodówce do czasu potrzeby. Aby zaoszczędzić miejsce, płyty można układać w stos.
Umieścić brzoskwinie w misce i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sok z cytryny i wodę zalać brzoskwiniami i przykryć.
Rozgrzać masło na średnim ogniu, aż piana opadnie i masło zmieni kolor na jasnobrązowy.
Dodać liść laurowy, tymianek, ocet, sól i pieprz, do smaku. Gotować przez 1 minutę, następnie dodać brzoskwinie i szpinak i wrzucić do płaszcza.
Podzielić równomiernie pomiędzy 4 talerze prosciutto i podawać natychmiast.