Ciepła sałatka z brukselki, boczku i szpinaku
Ciepły brukselka, boczek i szpinak sałatka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz boczek, cukier, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z brukselki na ciepło z boczkiem z kurczakiem, Posiekana sałatka z brukselki z gruszkami, gorgonzolą i ciepłym boczkiem Vinaigrette, oraz Ciepła brukselka z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje. Pokruszyć i odstawić. Na średniej patelni z sosem, na parze brukselka do miękkości.
Rozgrzać pozostały tłuszcz na patelni na średnim ogniu i dodać brukselkę i kminek. Mieszaj przez 1 do 2 minut, lub do momentu, gdy kiełki będą miękkie.
Wyjmij patelnię z ognia, wymieszaj olej, ocet i cukier. Wymieszać i dodać szpinak.
Podsmażyć mieszaninę na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Sałatkę doprawiamy pieprzem i posypujemy boczkiem.