Ciepła sałatka szpinakowa z dymnymi pekanami i słodkimi ziemniakami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej sałatki szpinakowej z dymnymi pekanami i słodkimi ziemniakami. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, słodkie ziemniaki, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Makaron ziemniaczany pieczony z dyni z boczkiem, pokruszonymi orzechami pekan i szpinakiem, Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków Z Żurawiną I Orzechami Pekan, oraz Smoky Chipotle Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Szpinak umieścić w dużej misce; odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać orzechy pekan, mieszać do płaszcz w oleju, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż orzechy są pachnące i złociste, o 8 protokół.
Wyjąć z ognia, dodać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki wędzonej papryki i wymieszać, aby równomiernie pokryć orzechy.
Dodaj do miski z zastrzeżonym szpinakiem.Odstawić patelnię na średnie ciepło, dodać 1 łyżkę oleju i podgrzać do połysku.
Dodać słodkie ziemniaki, Pozostałe 1 łyżeczka soli, i pozostałe 1/2 łyżeczki papryki i wymieszać do pokrycia słodkie ziemniaki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż słodki ziemniak po prostu ustąpi po przekłuciu nożem i zaczyna brązowieć na brzegach, o 10 protokół.
Dodaj do miski z orzechami i szpinakiem.Odstawić patelnię na średnie ciepło, dodać pozostałe 2 łyżki oleju i podgrzać do połysku.
Dodaj szalotka i gotować, aż tylko złoty kolor, o 1 minutę.
Zdjąć z ognia, dodać ocet, brązowy cukier i musztardę i ubijać do połączenia.
Wlać vinaigrette na szpinak, orzechy i słodkie ziemniaki i wrzucić do herbu.