Ciepła sałatka jagnięca z granatem
Ciepła sałatka jagnięca z granatem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 580 kalorii, 57g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szalotki, ząbki czosnku, mięty, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem sałatkowym z granatów, Ciepła sałatka z soczewicy nakrapiana w / jarmuż i Nasiona granatu, oraz Ciepła sałatka z jagnięciną i jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Podgrzać duży żaroodporny garnek na średnim ogniu.
Dodaj jagnięcinę i brązowy jon wszystkich stron, 6 do 8 minut w sumie.
Przełożyć jagnięcinę na talerz.
Dodaj szalotki i czosnek do garnka i gotować, mieszając, aż będą miękkie i złociste, o 4 protokół.
Dodać szczyptę soli do garnka, następnie wlać bulion i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Powrót jagnięcinę do garnka, przykryć, i przenieść do piekarnika.
Piecz jagnięcinę przez około 5 godzin, aż Baranek dosłownie się rozpadnie. Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w garnku.
Około godziny przed chcesz jeść, wyjmij jagnięcinę z garnka.
Usuń jak najwięcej tłuszczu i rozdrobnij mięso na jednolite kawałki za pomocą dwóch widelców.
Wyłóż rukolę na talerz, a na wierzch połóż rozdrobnioną jagnięcinę.
Posypać solą morską i posiekaną miętą.
Pokrój granat na pół. Przytrzymaj jedną połowę granatu nad talerzem i uderz w jego tył drewnianą łyżką, aby wybić nasiona.
Weź drugą połowę granatu i wyciśnij sok na sałatkę. Jeśli chcesz bardziej soczystą, mocniejszą, bardziej owocową sałatkę, dodaj kilka łyżek melasy z granatu. Na wierzchu, w razie potrzeby, rozsypać prażone orzeszki piniowe i ser feta.
Sałatkę podawać, gdy jagnięcina jest jeszcze ciepła (zimny tłuszcz jagnięcy zagęszcza się nieapetycznie), z rozgrzaną pitą na boku.