Ciepła sałatka jagnięca z granatem

Ciepła sałatka jagnięca z granatem
Ciepła sałatka jagnięca z granatem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 580 kalorii, 57g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szalotki, ząbki czosnku, mięty, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem sałatkowym z granatów, Ciepła sałatka z soczewicy nakrapiana w / jarmuż i Nasiona granatu, oraz Ciepła sałatka z jagnięciną i jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Podgrzać duży żaroodporny garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj jagnięcinę i brązowy jon wszystkich stron, 6 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Przełożyć jagnięcinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Dodaj szalotki i czosnek do garnka i gotować, mieszając, aż będą miękkie i złociste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać szczyptę soli do garnka, następnie wlać bulion i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Powrót jagnięcinę do garnka, przykryć, i przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Piecz jagnięcinę przez około 5 godzin, aż Baranek dosłownie się rozpadnie. Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w garnku. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Około godziny przed chcesz jeść, wyjmij jagnięcinę z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Odciąć i usunąć sznurek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
10
Usuń jak najwięcej tłuszczu i rozdrobnij mięso na jednolite kawałki za pomocą dwóch widelców.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Wyłóż rukolę na talerz, a na wierzch połóż rozdrobnioną jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Posypać solą morską i posiekaną miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
13
Pokrój granat na pół. Przytrzymaj jedną połowę granatu nad talerzem i uderz w jego tył drewnianą łyżką, aby wybić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
14
Weź drugą połowę granatu i wyciśnij sok na sałatkę. Jeśli chcesz bardziej soczystą, mocniejszą, bardziej owocową sałatkę, dodaj kilka łyżek melasy z granatu. Na wierzchu, w razie potrzeby, rozsypać prażone orzeszki piniowe i ser feta. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
GranatGranat
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
15
Sałatkę podawać, gdy jagnięcina jest jeszcze ciepła (zimny tłuszcz jagnięcy zagęszcza się nieapetycznie), z rozgrzaną pitą na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia60
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn