Ciepła Salsa z Mango wymaga mniej więcej 35 minut od początku do końca. Na 43 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 95 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, mango, ananasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 15%. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z mango z salsą truskawkową Mango, Sunny & Hot ! Salsa (Ananas Mango Kiwi Salsa), oraz Sałatka Mango-szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu, i gotować i mieszać cebulę i pieprz jalapeno do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać czosnek, skórkę z cytryny i kolendrę; gotować do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Jalapeno
Skórka Cytrynowa
Kolendra
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przesunąć mieszankę cebuli i pieprzu na krawędzie patelni, a na środek patelni dodać mango i ananasa. Gotować, bez mieszania, aż owoce zaczną karmelizować, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
Pieprz
Owoce
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wlać sok z cytryny do patelni i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
4
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem i wymieszać, aby równomiernie połączyć wszystkie składniki. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem; podawać na ciepło.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Wina Tudor Balo Vineyard Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 68 dolarów za butelkę.