Cienkie cytrynowe
Przepis Lemon Thins można przygotować w około 45 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 50 kalorii . Za 5 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 54 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Sprawdza się dobrze jako bardzo rozsądnie wyceniona przystawka. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, sodę oczyszczoną, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Lemon Blondies z lukrem cytrynowym , Lemon Cake Roll With Lemon Curd Filling i Lemon Blackberry Bread with Lemon Glaze .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło, smalec i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij z sokiem z cytryny, skórką z cytryny i ekstraktami.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawaj do ubitej masy i dobrze wymieszaj. Uformuj wałek o średnicy 12 cali; owiń folią spożywczą. Schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do momentu, aż stwardnieje.
Rozgrzej piekarnik do 350°. Rozwiń ciasto; pokrój na plasterki o grubości 1/4 cala.
Układać w odstępach 2 cali na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piecz 8-9 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią. Ostudź przez 1-2 minuty przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły. Posyp cukrem pudrem.