Cielęcina smażona z cytryną na łóżku z brokułami Rabe
Smażona cielęcina z cytryną na łóżku z brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wodę, mąkę, przegrzebki cielęce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brokuły Rabe i panierowane przegrzebki cielęce, Brokuły Smażone Rabe, oraz Brokuły Smażone Rabe.
Instrukcje
Na patelni na umiarkowanym ogniu, połączyć olej, masło i mąkę. Gotować 2 lub 3 protokół.
Dodać pokrojoną cielęcinę w zagęszczonym sosie 3 lub 4 minuty i przełożyć na ciepły talerz. Cielęcinę doprawić solą i pieprzem.
Do sosu dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki i zdjąć patelnię z ognia.
Podgrzać wodę do brokułów rabe. Blanszować, aż tylko gotowane, ale nadal chrupiące.
Umieść drugą patelnię na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, i brokuły rabe i gotować do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Aby zmontować, podziel brokuły rabe między 2 talerze obiadowe. Wierzch z cielęciną i polać sosem patelni równo na 2 talerze.