Cielęcina Marsala
Cielęcina Marsala może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka goździka czosnku, tymianku, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Cielęcina Marsala, Cielęcina Marsala, oraz Cielęcina Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć grzyby, często mieszając, aż płynne grzyby wydzielają się odparowuje i grzyby zaczynają brązowieć, o 10 protokół.
Dodać czosnek i pietruszkę i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Przenieść do miski i wytrzeć patelnię do czysta.
Cielęcina na sucho, następnie posypać solą, pieprzem, tymiankiem i oregano.
Ciepła 1/2 łyżka oleju z 1 łyżeczka masła w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Podczas gdy tłuszcz jest ogrzewanie, szybko pogłębiać 2 lub 3 kawałki cielęciny w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie smażyć, aż tylko gotowane przez, 1 do 1 1/2 minut z każdej strony (mięso nadal będzie lekko różowy wewnątrz).
Przekładamy na talerz szczypcami i utrzymujemy ciepło, luźno przykryte. Podsmaż pozostałą cielęcinę w 2 kolejnych partiach, używając pozostałego oleju i masła.
Dodaj Marsala do patelni i deglaze przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zmniejszy się o połowę. Wymieszać w demiglace i dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół. Wymieszać mieszankę grzybową i wszelkie soki cielęce zgromadzone na talerzu, a następnie doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Dusić 2 minuty więcej i łyżką nad cielęciną.
* Używamy Demi-glace Gold, dostępnego w sklepach z żywnością specjalistyczną, niektórych supermarketach i wysyłkowo od ponad Gourmet (800-860-938
lub sos demiglace / brązowy z Citarella (212-874-0383).