Cielęcina Marsala

Cielęcina Marsala
Cielęcina Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 57g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.93 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, kotlety cielęce, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cielęcina Marsala, Cielęcina Marsala, oraz Cielęcina Marsala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć grzyby, często mieszając, aż płynne grzyby wydzielają się odparowuje i grzyby zaczynają brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i pietruszkę i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
3
Przenieść do miski i wytrzeć patelnię do czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Cielęcina na sucho, następnie posypać solą, pieprzem, tymiankiem i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
CielęcinaCielęcina
5
Ciepła 1/2 łyżka oleju z 1 łyżeczka masła w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Podczas gdy tłuszcz jest ogrzewanie, szybko pogłębiać 2 lub 3 kawałki cielęciny w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie smażyć, aż tylko gotowane przez, 1 do 1 1/2 minut z każdej strony (mięso nadal będzie lekko różowy wewnątrz).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przekładamy na talerz szczypcami i utrzymujemy ciepło, luźno przykryte. Podsmaż pozostałą cielęcinę w 2 kolejnych partiach, używając pozostałego oleju i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
7
Dodaj Marsala do patelni i deglaze przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zmniejszy się o połowę. Wymieszać w demiglace i dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół. Wymieszać mieszankę grzybową i wszelkie soki cielęce zgromadzone na talerzu, a następnie doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Dusić 2 minuty więcej i łyżką nad cielęciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
* Używamy Demi-glace Gold, dostępnego w sklepach z żywnością specjalistyczną, niektórych supermarketach i wysyłkowo od ponad Gourmet (800-860-938
9
lub sos demiglace / brązowy z Citarella (212-874-0383).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS BrązowySOS Brązowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn