Cielęcina Scaloppine z pieczarkowym sosem Marsala
Cielęcina Scaloppine z pieczarkowym sosem Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 29g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.3 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cielęcina lub kurczak Scaloppine z sosem szafranowym, Scaloppine cielęcy ze szparagami i sosem kurkowym, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć mąkę, 1 łyżeczka. sól, pieprz i oregano. Cielęcinę lekko posypać mieszanką mąki i ustawić na talerzu.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując w 2 partiach, brązową cielęcinę w oleju, obracając raz, około 4 minut na stronę.
Na tej samej patelni roztopić masło, następnie dodać grzyby i czosnek; podsmażyć 5 minut.
Dodaj marsala i bulion. Gotować na dużym ogniu, aż lekko zmniejszona, 5 protokół.
Dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku. Wróć do wrzenia.
Podawać z podsmażonym szpinakiem i puree ziemniaczanym.