Ciasto Żurawinowo-Karmelowe

Ciasto Żurawinowo-Karmelowe
Ciasto żurawinowo-karmelowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ajerkoniak, żurawinę, przyprawę do ciasta z dyni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto żurawinowe z sosem karmelowym, Ciasto karmelowo - gruszkowo-żurawinowe Budyniowe, oraz Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 163°. smarować i lekko mąki 12-cup karbowany rurka ciasto pan, lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką. W dużej misce, beat ciasto mix, pumpkin Pie spice, ajerkoniak, olej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut. Wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpkin Pie SpicePumpkin Pie Spice
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
żurawinażurawina
Ciasto MixCiasto Mix
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
AjerkoniakAjerkoniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec 45 do 55 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić na patelni 10 minut. Obróć ciasto do góry nogami na stojaku chłodzącym; usuń patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Roztopić masło w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem i syropem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podgrzać do wrzenia. Gotować około 1 minuty, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z bitą śmietaną. Powrót do wrzenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CukierCukier
6
Zdjąć z ognia.
7
Podawać ciepłym sosem na torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn