Ciasto Żurawinowo-Karmelowe
Ciasto żurawinowo-karmelowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ajerkoniak, żurawinę, przyprawę do ciasta z dyni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto żurawinowe z sosem karmelowym, Ciasto karmelowo - gruszkowo-żurawinowe Budyniowe, oraz Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. smarować i lekko mąki 12-cup karbowany rurka ciasto pan, lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką. W dużej misce, beat ciasto mix, pumpkin Pie spice, ajerkoniak, olej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut. Wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Piec 45 do 55 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić na patelni 10 minut. Obróć ciasto do góry nogami na stojaku chłodzącym; usuń patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Roztopić masło w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem i syropem kukurydzianym.
Podgrzać do wrzenia. Gotować około 1 minuty, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z bitą śmietaną. Powrót do wrzenia, stale mieszając.
Podawać ciepłym sosem na torcie.