Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasto z żurawiną i jabłkiem. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka napełniania szarlotki, woda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Z Jabłkami Żurawinowymi, Batony Jabłkowo-Żurawinowe, oraz cranberry maple apple crumb pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wymieszać 1-1/4 szklanki mąki i soli w małej misce; pokroić w 1/2 szklanki masła blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grube okruchy. Stopniowo dodawać wodę, mieszając, aż mieszanina skleja się; kształt w kulkę.
Umieść na lekko posypanej mąką powierzchni; rozwałkuj do 10-calowego koła.
Miejsce w 9-calowej płytce pie; krawędź fletu.
Wymieszać ciasto nadzienie i żurawiny; łyżka do skorupy.
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki mąki, cukier, cynamon i orzechy włoskie w średniej misce.
Pokroić w pozostałą 1/4 szklanki masła; posypać nadzieniem.
Piec 25 do 35 min. albo aż do złotego brązu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.