Ciasto żurawinowe z kremem koniakowym
Ciasto żurawinowe z kremem koniakowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żurawinę, brązowy cukier, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać roztopione masło do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; posypać brązowym cukrem.
Piec w 350 przez 2 minuty.
Wyjąć z piekarnika, a na wierzchu z orzechami pekan i żurawiną.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać z trzepaczką.
Umieścić cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać żółtka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Dodać mieszankę mąki i mleka na przemian do mieszaniny masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; wymieszać po każdym dodaniu. Ubij białka mikserem z dużą prędkością, aż sztywne szczyty utworzą się za pomocą czystych, suchych ubijaków; złóż na ciasto.
Rozłóż ciasto na żurawinie.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut. Schłodzić w patelni przez 5 minut na stojaku z drutu. Poluzuj krawędzie ciasta ostrym nożem.
Umieść talerz do góry nogami na patelni tortowej; Odwróć na talerz.
Połącz bitą polewę z koniakiem i podawaj z ciepłym ciastem.