Ciasto Żurawinowe Szkliwione Pomarańczowo
Pomarańczowo-glazurowane ciasto żurawinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, jajka, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Szkliwione Pomarańczowo, Szkliwione Ciasto Pomarańczowe, oraz Szkliwione Ciasto Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tłuszcz i mąka 10-x 3 1/2-calowy patelni Bundt. Odwróć patelnię i dotknij, aby usunąć nadmiar mąki.
Przesiać razem pierwsze 3 składniki; odstawić.
Masło, skórkę i 1 3/4 szklanki cukru na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać żółtka, po 2 na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodaj wanilię i beat, aby włączyć.
Mieszankę mąki dodać do mieszanki masła na przemian z kwaśną śmietaną, ubijając przy niskich prędkościach mikserem elektrycznym po każdym dodaniu, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Przenieść mieszaninę do dużej miski do mieszania; odstawić.
Białka ubić z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania piany. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć jedną trzecią białek na ciasto. Złóż pozostałe białka aż do prawie włączenia; złóż żurawinę.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 (325, jeśli używasz ciemnej patelni) przez 55 do 65 minut lub do momentu, gdy tester włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Przekręć ciasto na stojak z drutu i umieść na blasze do pieczenia.
Ciasto z ciepłą pomarańczową glazurą. Pozostawić przeszklone ciasto do całkowitego ostygnięcia. Łyżka pomarańczowego lukru na torcie, umożliwiając nieregularne kapanie lukru po bokach. Pozostaw lukier do Ustawienia przed podaniem ciasta.