Ciasto z żurawiną i dziką jagodą
Ciasto z żurawiną i dziką jagodą to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 58 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru, gałki muszkatołowej, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto z żurawiną i dziką jagodą, Ciasto z żurawiną i dziką jagodą, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w largesaucepan. Gotować na średnim ogniu, dopóki mieszanka zgęstnieje i zaczyna się gotować, mieszającokólnie, 12 do 14 minut. Kontynuujtoil 2 minuty, stale mieszając.
Przenieść mieszaninę jagodową do naczynia szklanego lub ceramicznego; całkowicie schłodzić (mieszanina zgęstnieje). DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Cover; chill.
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 204°.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calowej okrągłej powierzchni.
Transfercrust do naczynia szklanego pie o średnicy 9 cali;trim zwis ciasta do 1 cala.
Usunąć kije cynnamonowe z nadzienia; łyżka do pojemnika.
Rozwałkuj drugi krążek ciasta na prostokąt o wymiarach 13x10 cali.
Pociąć ciasto na paski o szerokości 3/4 cala (od 11 do 12 pasków).
Ułóż połowę pasków ciasta w poprzek góry, rozstaw równomiernie od siebie. Uformuj kratę, układając pozostałe paski ciasta po prawej stronie na pierwsze paski ciasta i w razie potrzeby układając uchwyty. Odciąć nadmiar ciasta z pasków.
Krawędzie dolnej Skórki szczotkować za pomocą kremu do ubijania. Naciśnij końcówki doughstrip, aby przylgnąć do dolnej krawędzi skorupy.Wchodzisz krawędzie dolnej skorupy do góry na paski, szczypanie do uszczelnienia. Ozdobnie zagniatane krawędzie.
Krawędzie szczotki i kratki lekko kremem.
Posypać paski kraty lekko gałką muszkatołową.
Ułożyć ciasto na blasze do pieczenia i bakeuntil skorupa jest złoty i nadzienie jest bubblingthickly, około 1 godziny 10 minut. Fajne pieon rack. DO przodu: może być wykonany 8 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Podawać ciasto w temperaturze pokojowej.