Ciasto Z Rumem I Rodzynkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z rumem i rodzynkami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, złote rodzynki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasto Jabłkowo-Rodzynkowe Bundt, Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick).
Instrukcje
Połącz rodzynki i rum w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 30 sekund. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W misce wymieszać mąkę i 3 kolejne składniki (przez sól); wymieszać trzepaczką.
Umieścić masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładkie.
Dodaj olej, 1 szklanka cukru granulowanego, skórki, i wanilii; beat ze średnią prędkością 3 minut lub do światła i puszyste.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki i mleka na przemian do mieszaniny masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Rodzynki odsączyć przez sito nad miską; zapas płynu. Rodzynki wymieszać na ciasto.
Wlać ciasto do 10-filiżanki Bundt patelni pokrytej sprayem do pieczenia.
Piec w 350 przez 40 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu.
Wyjąć z patelni; umieścić na talerzu.
Pozostałe 1/3 szklanki cukru granulowanego, syropu kukurydzianego i 2 łyżki wody wymieszać w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z zastrzeżonym rumem.
Syrop posmaruj ciepłym ciastem. Całkowicie fajne.