Ciasto z puree ziemniaczanym
Przepis na placek ziemniaczany puree można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda z 301 kaloriami , 10 g białka i 11 g tłuszczu . Za 1,12 dolara za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką 7 ziemniaków, zagęszczoną zupę krem z grzybów, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to idealne danie na Święto Dziękczynienia . Jest ono dostarczane przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 56% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pierogi z puree ziemniaczanym i groszkiem , Quesadillas z puree ze słodkich ziemniaków, jabłka i Cotija orazImitacja puree ziemniaczanego z chrupiącą cebulą i szalotkami .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z zupami, fasolą i grzybami. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia, aż się podgrzeje.
W międzyczasie wymieszaj gorące puree ziemniaczane, jajko, sól i pieprz.
Rozłóż na dnie i bokach natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali lub dwóch natłuszczonych foremek do ciasta o średnicy 9 cali. Nałóż łyżką mieszankę wołową na spód ziemniaczany.
Piec w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Posyp podsmażoną cebulą i serem.
Piec przez 5 minut lub do momentu roztopienia się sera.