Ciasto z porem, ziemniakami i szynką
Ciasto z porem, ziemniakami i szynką wymaga mniej więcej 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 660 kalorii, 15g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziemniaki, szynkę, crème fraîche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 81%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kremowe ciasto z porem, ziemniakami i szynką, Kurczak, szynka , por i pieczony placek ziemniaczany, oraz Ciasto Z Szynką I Porem.
Instrukcje
Aby zrobić nadzienie, Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C. pokrój resztki ziemniaków najlepiej jak potrafisz, następnie blanszuj por we wrzącej wodzie przez 3 minuty i odcedzaj. Jeśli nie masz żadnych resztek, obrać, połówki i grubo pokroić ziemniaka do pieczenia, a następnie gotować przez 8 minut, dodając pokrojony por przez ostatnie 3 minuty.
Drenaż. W dużej misce wymieszaj ziemniaki, por, sos chrzanowy, crme frache, szynkę i tymianek, lekko rozgniatając ziemniaki, a następnie dobrze przyprawić.
Aby zrobić ciasto, rozwiń prostokąt ciasta na blachę do pieczenia. Ułóż nadzienie na długości połowy ciasta, pozostawiając niewielką szczelinę na zewnętrznej krawędzi.
Mleczko rozetrzeć na brzegach ciasta. Odłożyć odsłoniętą stronę nadzienia, a następnie dobrze docisnąć krawędzie ciasta, używając zębów widelca, aby je uszczelnić. Wykonaj kilka ukośnych ukośników 6 cm na górze. (Ciasto można teraz zamrozić nawet na miesiąc.)
Aby upiec ciasto, posmarować ciasto z pozostałym mlekiem i piec przez 30 minut, aż się zarumieni. Pozostawić na relaks na kilka minut, a następnie pokroić w plastry i podawać z zieloną sałatką.