Ciasto Z Musem Czekoladowym
Czekoladowy mus ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka półsłodkiej czekolady, ciężkiej śmietany, cukru granulowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Umieścić ciasteczka w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetwarzać, aż kawałki będą wielkości grochu. Zatrzymaj silnik, dodaj roztopione masło i kontynuuj przetwarzanie, aż okruchy będą w porządku, o wielkości grubo zmielonej kawy (będziesz potrzebował 1 1/2 szklanki). (Alternatywnie, umieść ciasteczka w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i zamknij. Za pomocą wałka do ciasta rozbić na jednolite drobne okruchy.
Przełożyć do średniej miski, dodać roztopione masło i wymieszać do równomiernego połączenia.)
Wlać mieszaninę okruchów do 9-calowego talerza ciasta i, używając dna kubka lub palców, mocno i równomiernie docisnąć do dna i do boków.
Piec do pachnącego, około 10 do 15 protokół.
Wyjąć do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć przed wykonaniem napełniania, około 40 minut.Do musu czekoladowego: napełnij średni rondel 2 cale wody i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
W dużej żaroodpornej misce umieścić posiekaną czekoladę i 1/4 szklanki śmietany. (
Pozostałą śmietanę włożyć z powrotem do lodówki, aż będzie gotowa do użycia.) Zagnieżdż miskę na rondlu, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody. Roztopić czekoladę, mieszając od czasu do czasu gumową szpatułką, aż będzie gładka i połączona ze śmietaną.
Wyjąć miskę z rondla, wytrzeć wilgoć z dna i odstawić do lekkiego ostygnięcia.
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (upewnij się, że w misce i trzepaczce nie ma śladu oleju lub tłuszczu, lub białka nie będą prawidłowo ubijać).
Wymieszać na wysokiej, aż do uzyskania sztywnych szczytów, około 1 minuty; przenieść do średniej miski i odstawić. (Alternatywnie można ubijać białka ręcznie w dużej misce przez około 3 minuty.) Oczyścić i osuszyć nasadkę trzepaczki i miskę miksera.
Umieść pozostałe 3/4 szklanki śmietany w misce i ubijaj na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty, około 1 minuty. (Alternatywnie, można ubijać śmietanę ręcznie w dużej misce przez około 3 minuty.) Za pomocą gumowej szpatułki złóż połowę bitej śmietany do roztopionej czekolady, a następnie delikatnie wymieszaj resztę (staraj się nie opróżniać bitej śmietany). Delikatnie złóż białka do mieszanki czekoladowo-kremowej, aż nie będzie już dużych kropel bitej śmietany lub białka jaja (nie mieszaj). Łyżka musu do ostudzonej Skórki ciasta i wygładzić go w równą warstwę. Przechowywać w lodówce odkryte do zestawu, co najmniej 2 godziny.W przypadku bitej śmietany:gdy będzie gotowa do podania, umieść miskę miksera stojącego i uchwyt trzepaczki w zamrażalniku na 10 minut.
Dodać cukier, wanilia, i śmietana do miski i ubijać na dużej prędkości, aż średnie szczyty tworzą, o 1 do 2 protokół. (Alternatywnie, można ubijać śmietanę ręcznie w dużej schłodzonej misce przez około 3 do 4 minut.)
Rozłóż lub dekoracyjnie wymieszaj bitą śmietanę z worka z ciastem równomiernie na pie.To udekoruj, przytrzymaj kawałek czekolady papierowym ręcznikiem w jednej ręce i użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić żądaną ilość na wierzchu ciasta.