Ciasto z kiełbasą kratkową
Przepis na kratkę kiełbasianą można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 1,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 608 kalorii , 16 g białka i 44 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup rogaliki, kiełbasę, płatki pietruszki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Andouille Sausage and Potato Hash , Apple Sausage Galette i Baked Rigatoni With Sausage, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozwiń jedną rurkę ciasta półksiężycowego; przyciśnij do dna i boków natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 cali x 7 cali, aby utworzyć skorupę. Zaklej szwy i perforacje.
Na małej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie; dodaj pieczarki. Nałóż łyżką na kiełbasę. Na wierzch połóż sery i papryczki pimiento. W dużej misce ubij jajka, śmietanę, pietruszkę, sól, pieprz i czosnek w proszku; polej wszystko.
Rozwiń pozostałe ciasto, zlep szwy i perforacje.
Pokrój na paski o długości 1/2 cala. Użyj pasków, aby utworzyć kratkę na wierzchu.
Piecz w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka wyjdzie czysty. Przykryj luźno folią, jeśli wierzch za szybko się zrumieni.
Odczekać 10–15 minut przed pokrojeniem.