Ciasto Z Czarnego Orzecha Włoskiego

Ciasto Z Czarnego Orzecha Włoskiego
Ciasto z czarnego orzecha włoskiego może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 21g tłuszczu i w sumie 549 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 162 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Mieszanka mleka, mąki, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 31%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Z Czarnego Orzecha Włoskiego, Ciasto Czekoladowe Walnut Funt, oraz Ciasto Orzechowo-Morelowe.

Instrukcje

1
W dużej misce posmaruj masło, tłuszcz i cukier na lekką i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia; dodaj na przemian do kremowej mieszanki z mlekiem i ekstraktami, ubijając na niskich obrotach tylko do połączenia. Złóż orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
OrzechyOrzechy
3
Wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką 10 cali. patelnia do rur.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w temperaturze 325° przez około 1 godzinę 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić na stojaku przez 10 minut przed wyjęciem z patelni do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
W małej misce połącz składniki lukru; rozprowadzić na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto funtowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn