Ciasto wiśniowo-migdałowe
Ciasto wiśniowo-migdałowe to lacto ovo vegetarian deser. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 584 kalorie, 9g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 232 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, mleka, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Cherry Crumb Cake {Cherry & Almond-Improv}, Ciasto Migdałowo-Wiśniowe, oraz Ciasto Wiśniowo-Migdałowe.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Wyłożyć podstawę i boki tortownicy o głębokości 20 cm. Ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste, a następnie ubijaj jajka, jeden po drugim. Złóż ekstrakt migdałowy, mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia, a następnie wiśnie i mleko.
Zeskrobać do przygotowanej puszki, rozsypać na płatkach migdałów, następnie piec 1 godz.-1 godz. 15 min. Ciasto przed podaniem schłodzić w puszce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "