Ciasto wiśniowe ze śmietaną
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Sour Cream Cherry Pie. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 440 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,04 USD za porcję. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup surowe ciasto francuskie, mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 7 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 30% , to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Frozen Sour Cherry Sponge , Crunchy Panko Breaded Shrimp With Sour Cream and Chili Garlic Sauce i Duck Egg Omlet With Caviar and Sour Cream .
Instrukcje
Ułóż wiśnie równomiernie w cieście. Posmaruj masłem. W dużej misce wymieszaj 1-3/4 szklanki cukru, mąki i soli. Wymieszaj z jajkami, śmietaną i sokiem z cytryny.
Rozłóż równomiernie na wiśniach.
Piec w temperaturze 400° przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piec jeszcze 30 minut lub do momentu, aż wierzch się zetnie. Ostudzić przez 1 godzinę na kratce. Schłodzić przez 3-4 godziny przed pokrojeniem. Schłodzić resztki.