Ciasto wieprzowo-szynkowe
Przepis Pork & ham pie można zrobić w około 2 godziny i 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 510 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wieprzowinę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 374 fanów. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto wieprzowo-szynkowe, Tymianek wieprzowy z kapustą i szynką, oraz Glazura pieprzowa Dr do szynki, kurczaka lub wieprzowiny.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, a następnie gotować jajka dokładnie przez 7 minut. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać i odstawić. Do dużej miski wrzucić wieprzowinę, kiełbasę, szynkę, szałwię i cebulę. Doprawić obficie i dodać kilka koktajli Tabasco.
Dobrze wymieszać z rękami, aż do całkowitego połączenia. Weź około 1 łyżki mieszanki, uformuj małego hamburgera i smaż na patelni. Smak przypraw. Lekko przyprawione jest idealne.
Roztopić kilka łyżek smalcu, umyć 1-litrowe naczynie terrynowe równą warstwą roztopionego tłuszczu, następnie odkurzyć mąką. Aby zrobić ciasto, przełóż mąkę do miski z 2 łyżkami soli.
Na patelnię z 150 ml wody włożyć smalec i mleko, a następnie podgrzać, aż smalec całkowicie się rozpuści.
Wlać do mąki i ubić drewnianą łyżką do połączenia. Wywinąć na powierzchnię i ugniatać, aż wszystko się połączy.
Wytnij kawałek pieczenia pergamin, aby dopasować dno i długie boki naczynia terrine z niektórych wiszące nad krawędzią. Weź około dwóch trzecich ciasta i uformuj go w prostokąt o szerokości i długości naczynia.
Ułożyć ciasto w terrine i, za pomocą palców, wcisnąć go do dołu, rogach i po bokach naczynia, aż dojdzie do góry i wisi na krawędzi trochę.
Weź połowę mieszanki mięsa i poklep go w kształt, który będzie pasował do naczynia terrine, a następnie połóż go. Użyj palców, aby rów w dół środka mięsa. Przyciąć wierzchołki i DNA z jaj, złożyć je w rzędzie, wzdłuż rowu, a następnie doprawić. Przycinanie jaj w ten sposób zapewnia, że każdy kawałek ciasta będzie zawierał zarówno białko, jak i żółtko.
Weź resztę mieszanki mięsa, poklep ją na prostokąt, który zmieści się na jajkach, i naciśnij go na górze.
Wymieszaj zwis ciasta z ubitym jajkiem, a następnie rozwałkuj resztę ciasta, aby zmieściła się na cieście.
Szczypta krawędzie razem, aby naprawić górę.
Szczotkuj wierzch obficie jajkiem i przebijaj trzy otwory wzdłuż góry.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ułożyć ciasto na blasze i piec przez 30 minut. Obniżyć ciepło do 180 ° C/wentylator 160 ° C / gaz 4, a następnie kontynuować gotowanie przez kolejną godzinę. Pozostawić do ostygnięcia. Ostrożnie obróć naczynie do góry nogami na deskę i użyj boków papieru, aby wyciągnąć ciasto z naczynia. Jeśli boki są wystarczająco brązowe, odstawić do piekarnika na blasze do pieczenia w temperaturze 200C/wentylator 180C / Gaz 6 do zabarwienia. Schłodzić, a następnie schłodzić w lodówce.
Jeśli chcesz napełnić ciasto galaretką, namocz żelatynę w zimnej wodzie i ogrzej wywar do gorąca, ale nie gotuj na wolnym ogniu.
Wyjmij żelatynę z wody i wyciśnij, aby usunąć nadmiar płynu, a następnie wymieszaj z wywarem w celu rozpuszczenia. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przenieść do butelki squeezy.
Wlać galaretkę do jednego z otworów, aż dojdzie do góry.
Umieść ciasto na naczyniu w lodówce, aż galaretka się ustawi, a następnie powtórz jeszcze dwa razy, aby galaretka wypełniła każdy otwór. Odstawić do lodówki na noc.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo są doskonałym wyborem na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Mcfadden Late Harvest Riesling z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![McFadden Late Harvest Riesling]()
McFadden Late Harvest Riesling
Późne żniwa i Botrytis-błogosławiony, jak Château d ' Yquem, jest to wzniosłe doświadczenie. MIODOWA morela spotyka pieczoną szarlotkę w szklance. Po prostu jest to najlepsze wino deserowe, które spróbujesz, nawet za podwójną cenę, w swoim życiu.