Ciasto wieprzowo-szynkowe

Ciasto wieprzowo-szynkowe
Przepis Pork & ham pie można zrobić w około 2 godziny i 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 510 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wieprzowinę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 374 fanów. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto wieprzowo-szynkowe, Tymianek wieprzowy z kapustą i szynką, oraz Glazura pieprzowa Dr do szynki, kurczaka lub wieprzowiny.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, a następnie gotować jajka dokładnie przez 7 minut. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać i odstawić. Do dużej miski wrzucić wieprzowinę, kiełbasę, szynkę, szałwię i cebulę. Doprawić obficie i dodać kilka koktajli Tabasco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TabascoSos Tabasco
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dobrze wymieszać z rękami, aż do całkowitego połączenia. Weź około 1 łyżki mieszanki, uformuj małego hamburgera i smaż na patelni. Smak przypraw. Lekko przyprawione jest idealne.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Roztopić kilka łyżek smalcu, umyć 1-litrowe naczynie terrynowe równą warstwą roztopionego tłuszczu, następnie odkurzyć mąką. Aby zrobić ciasto, przełóż mąkę do miski z 2 łyżkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
SmalecSmalec
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Na patelnię z 150 ml wody włożyć smalec i mleko, a następnie podgrzać, aż smalec całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
SmalecSmalec
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wlać do mąki i ubić drewnianą łyżką do połączenia. Wywinąć na powierzchnię i ugniatać, aż wszystko się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Wytnij kawałek pieczenia pergamin, aby dopasować dno i długie boki naczynia terrine z niektórych wiszące nad krawędzią. Weź około dwóch trzecich ciasta i uformuj go w prostokąt o szerokości i długości naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
7
Ułożyć ciasto w terrine i, za pomocą palców, wcisnąć go do dołu, rogach i po bokach naczynia, aż dojdzie do góry i wisi na krawędzi trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Weź połowę mieszanki mięsa i poklep go w kształt, który będzie pasował do naczynia terrine, a następnie połóż go. Użyj palców, aby rów w dół środka mięsa. Przyciąć wierzchołki i DNA z jaj, złożyć je w rzędzie, wzdłuż rowu, a następnie doprawić. Przycinanie jaj w ten sposób zapewnia, że każdy kawałek ciasta będzie zawierał zarówno białko, jak i żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
9
Weź resztę mieszanki mięsa, poklep ją na prostokąt, który zmieści się na jajkach, i naciśnij go na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Wymieszaj zwis ciasta z ubitym jajkiem, a następnie rozwałkuj resztę ciasta, aby zmieściła się na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Szczypta krawędzie razem, aby naprawić górę.
12
Szczotkuj wierzch obficie jajkiem i przebijaj trzy otwory wzdłuż góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
13
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Ułożyć ciasto na blasze i piec przez 30 minut. Obniżyć ciepło do 180 ° C/wentylator 160 ° C / gaz 4, a następnie kontynuować gotowanie przez kolejną godzinę. Pozostawić do ostygnięcia. Ostrożnie obróć naczynie do góry nogami na deskę i użyj boków papieru, aby wyciągnąć ciasto z naczynia. Jeśli boki są wystarczająco brązowe, odstawić do piekarnika na blasze do pieczenia w temperaturze 200C/wentylator 180C / Gaz 6 do zabarwienia. Schłodzić, a następnie schłodzić w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Jeśli chcesz napełnić ciasto galaretką, namocz żelatynę w zimnej wodzie i ogrzej wywar do gorąca, ale nie gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
16
Wyjmij żelatynę z wody i wyciśnij, aby usunąć nadmiar płynu, a następnie wymieszaj z wywarem w celu rozpuszczenia. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przenieść do butelki squeezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
17
Wlać galaretkę do jednego z otworów, aż dojdzie do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
18
Umieść ciasto na naczyniu w lodówce, aż galaretka się ustawi, a następnie powtórz jeszcze dwa razy, aby galaretka wypełniła każdy otwór. Odstawić do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo są doskonałym wyborem na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Mcfadden Late Harvest Riesling z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
McFadden Late Harvest Riesling
McFadden Late Harvest Riesling
Późne żniwa i Botrytis-błogosławiony, jak Château d ' Yquem, jest to wzniosłe doświadczenie. MIODOWA morela spotyka pieczoną szarlotkę w szklance. Po prostu jest to najlepsze wino deserowe, które spróbujesz, nawet za podwójną cenę, w swoim życiu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn