Ciasto warstwowe Mokka
Ciasto warstwowe Mocha wymaga około 55 minut od początku do końca. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 541 kalorii , 5 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Mieszanka tłuszczu piekarskiego, kawy, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27% , to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto Mokka Z Nadzieniem Kremowym Czekoladowo-Rumowym , Biszkopt Waniliowy Z Puddingiem Czekoladowym Mokka i Ciasto Czekoladowe Z Ganache .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj masę ciasta, kawę, olej i jajka; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 8-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić na patelniach przez 5 minut; odwrócić na drucianą kratkę.
Posyp każde ciasto 1/4 szklanki kawałków czekolady; gdy się rozpuści, delikatnie posmaruj ciasto czekoladą.
Włóż ciasta do zamrażarki.
W międzyczasie, na lukier, w dużej misce utrzyj masło, tłuszcz piekarski i cukier puder na jasną i puszystą masę. Ubić z kakao i ekstraktem. Ubijaj 5 łyżek kawy, po 1 łyżce na raz, aż masa będzie jasna i puszysta.
Rozsmarować pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i pozostałą kawę; mieszaj, aż będzie gładkie.
Polej ciasto; ostrożnie rozsmaruj na wierzchu, pozwalając, aby spłynęło po bokach.