Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym
Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 511 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę tortową, kawę rozpuszczalną w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Warstwowe Mocha Z Nadzieniem Czekoladowo-Rumowym, Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Z Kremu Malinowego, oraz Ciasto czekoladowe z ciasteczkami i nadzieniem śmietanowym.
Instrukcje
1
Pierwsze 3 składniki wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i śmietana będzie gotowana na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj 20 uncji czekolady; trzepaczka do stopienia i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Ubić rumem i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Przenieść 1 Puchar ciepłej mieszaniny czekolady do małej misce; ubijać pozostałe 2 uncje czekolady do mieszaniny w misce i odstawić na polewy. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Przenieść pozostałą mieszaninę czekolady do dużej miski, aby użyć jako nadzienie; schłodzić do zimnego i grubego, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wymieszaj wodę i cukier w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem. Przykryć i odstawić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Dno linii papierem woskowanym; papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Połącz wanilię i kawę w proszku w filiżance; wiruj, aby rozpuścić kawę. Mąkę, kakao i sodę oczyszczoną przesiać do małej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż bardzo gruby i jasny kolor, o 3 protokół. Ubić w mieszance waniliowo-kawowej. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i sól w dużej misce, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż 1/3 białek do mieszaniny żółtkowej. Złożyć na pół mieszanki mąki. Złóż na pół pozostałe białka, następnie pozostałą mieszaninę mąki, a następnie pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Kawa Rozpuszczalna
Białka Jaj
żółtko Jaja
Wanilia
Kawa
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni; delikatnie rozprowadzić do równej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Piec ciasto, aż nadmuchane i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 18 protokół. Schłodzić na patelni na stelażu (ciasto może się lekko skurczyć).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
5
Pokroić wokół patelni, aby poluzować ciasto. Obrócić na powierzchnię roboczą; odkleić papier. Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Patelnia
6
Ułóż 1 połówkę, pokrojoną bokiem do góry, na talerzu.
7
Połówkę syropu (około 3 i 1/2 łyżki) skropić. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać nadzienie zimnej czekolady aż gruby i jaśniejszy kolor, mniej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
8
Rozprowadź wszystkie nadzienie równomiernie na warstwie ciasta, wyrównując do boków ciasta(wypełnienie będzie miało grubość około 1 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Pozostałą ilość syropu skropić na ściętej stronie drugiej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
10
Umieść warstwę, syrop bokiem w dół, na szczycie napełniania; naciśnij, aby przylegać. Polewanie na małym ogniu tylko do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
11
Polewamy górną częścią ciasta. Używając małej szpatułki, rozprowadź polewę na krawędziach, uważając, aby nie rozlała się. Ciasto schłodzić do 1 dnia, pokrywając luźno folią lub kopułą tortową po 2 godzinach.