Ciasto Tortilla Czosnkowo-Cebulowe

Ciasto Tortilla Czosnkowo-Cebulowe
Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 156 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, majonez, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Tortilla Czosnek Cebula, Stos Tortilli Czosnkowo-Cebulowej, oraz Tortilla ziemniaczano-cebulowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj pieczony czosnek: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wytnij górną 1/2 cala od główek czosnku i odrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Umieścić główki na dużym kawałku folii i skropić oliwą z oliwek. Owinąć szczelnie folię; umieścić opakowanie w małym naczyniu do pieczenia. Piecz, aż czosnek będzie miękki i lekko rumiany, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Połączyć olej rzepakowy i cebulę w dużej patelni saute na średnim ogniu. Gotować przez 5 minut, mieszając (nie na brązowo).
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać masło i cukier; gotować, mieszając do karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Wyjąć z ognia i ostudzić.
4
Po ostygnięciu cebulę wymieszać z parmezanem, majonezem i kolendrą w misce. Wycisnąć prażony czosnek ze skórek i wymieszać z mieszanką cebuli. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Odstawić 1/3 mieszanki cebuli w lodówce do zanurzenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Rozłóż 2 łyżki pozostałej mieszanki na wierzchu tortilli i przykryj inną tortillą. Powtórz, rozłożenie i układanie tortilli; Zakończ tortillą bez mieszanki na wierzchu. Owinąć stos tortilla w folię i pozostawić do 12 do 24 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Po ustawieniu stosu pokrój na 16 klinów. Rozgrzej grill lub patelnię grillową; ciepłe kliny na średnim ogniu, aż obie strony zostaną oznaczone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Połącz zarezerwowaną mieszankę cebuli z octem balsamicznym, aby uzyskać sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Zdjęcia James Baigrie
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn