Ciasto Tortilla Czosnkowo-Cebulowe
Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 156 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, majonez, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Tortilla Czosnek Cebula, Stos Tortilli Czosnkowo-Cebulowej, oraz Tortilla ziemniaczano-cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj pieczony czosnek: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Wytnij górną 1/2 cala od główek czosnku i odrzuć.
Umieścić główki na dużym kawałku folii i skropić oliwą z oliwek. Owinąć szczelnie folię; umieścić opakowanie w małym naczyniu do pieczenia. Piecz, aż czosnek będzie miękki i lekko rumiany, 1 godzinę.
Połączyć olej rzepakowy i cebulę w dużej patelni saute na średnim ogniu. Gotować przez 5 minut, mieszając (nie na brązowo).
Dodać masło i cukier; gotować, mieszając do karmelizacji.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Po ostygnięciu cebulę wymieszać z parmezanem, majonezem i kolendrą w misce. Wycisnąć prażony czosnek ze skórek i wymieszać z mieszanką cebuli. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Odstawić 1/3 mieszanki cebuli w lodówce do zanurzenia sosu.
Rozłóż 2 łyżki pozostałej mieszanki na wierzchu tortilli i przykryj inną tortillą. Powtórz, rozłożenie i układanie tortilli; Zakończ tortillą bez mieszanki na wierzchu. Owinąć stos tortilla w folię i pozostawić do 12 do 24 godzin w lodówce.
Po ustawieniu stosu pokrój na 16 klinów. Rozgrzej grill lub patelnię grillową; ciepłe kliny na średnim ogniu, aż obie strony zostaną oznaczone.
Połącz zarezerwowaną mieszankę cebuli z octem balsamicznym, aby uzyskać sos do zanurzania.