Ciasto Tortilla Czosnkowo-Cebulowe

Ciasto Tortilla Czosnkowo-Cebulowe
Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 156 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, majonez, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Tortilla Czosnek Cebula, Stos Tortilli Czosnkowo-Cebulowej, oraz Tortilla ziemniaczano-cebulowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj pieczony czosnek: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wytnij górną 1/2 cala od główek czosnku i odrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Umieścić główki na dużym kawałku folii i skropić oliwą z oliwek. Owinąć szczelnie folię; umieścić opakowanie w małym naczyniu do pieczenia. Piecz, aż czosnek będzie miękki i lekko rumiany, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Połączyć olej rzepakowy i cebulę w dużej patelni saute na średnim ogniu. Gotować przez 5 minut, mieszając (nie na brązowo).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać masło i cukier; gotować, mieszając do karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
Wyjąć z ognia i ostudzić.
4
Po ostygnięciu cebulę wymieszać z parmezanem, majonezem i kolendrą w misce. Wycisnąć prażony czosnek ze skórek i wymieszać z mieszanką cebuli. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odstawić 1/3 mieszanki cebuli w lodówce do zanurzenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Rozłóż 2 łyżki pozostałej mieszanki na wierzchu tortilli i przykryj inną tortillą. Powtórz, rozłożenie i układanie tortilli; Zakończ tortillą bez mieszanki na wierzchu. Owinąć stos tortilla w folię i pozostawić do 12 do 24 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Po ustawieniu stosu pokrój na 16 klinów. Rozgrzej grill lub patelnię grillową; ciepłe kliny na średnim ogniu, aż obie strony zostaną oznaczone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Połącz zarezerwowaną mieszankę cebuli z octem balsamicznym, aby uzyskać sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Zdjęcia James Baigrie
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn