Ciasto Szyfonowe Z Orzecha Klonowego
Ciasto szyfonowe z orzecha klonowego może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz żółtka jaj, ekstrakt z wanilii, bitą śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy Orzechowy, Ciasto Klonowo-Orzechowe, oraz Ciasto Klonowo-Orzechowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski.
Zrób studnię w suchych składnikach; umieść wodę, olej, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z klonu w studni. Wymieszać drewnianą łyżką, a następnie ubić, aż ciasto będzie gładkie; wymieszać orzechy włoskie.
Białka umieścić w dużej szklanej lub metalowej misce.
Białka posypać śmietaną z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania sztywnych szczytów. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto: białka jaj utworzą ostre szczyty.
Użyj gumowej szpatułki lub trzepaczki drucianej, aby złożyć 1/4 ubitych białek do ciasta. Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek miski, a następnie wokół boków miski, powtarzając aż do pełnego włączenia; powtórz składanie z pozostałymi białkami, 1/4 na raz, składanie tylko do momentu włączenia. Obróć ciasto w niedużą 9-lub 10-calową patelnię rurową.
Przeciąć ciasto nożem, aby wyeliminować duże pęcherzyki powietrza.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złote, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Przewróć patelnię do góry nogami nad stojakiem z drutu, aby ostygła, około 30 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby usunąć ciasto; ostudzić całkowicie, około 30 minut.
W misce ubić budyń błyskawiczny i mleko; złożyć bitą śmietanę.