Ciasto szyfonowe z orzecha klonowego może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz żółtka jaj, ekstrakt z wanilii, bitą śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy Orzechowy, Ciasto Klonowo-Orzechowe, oraz Ciasto Klonowo-Orzechowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Zrób studnię w suchych składnikach; umieść wodę, olej, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z klonu w studni. Wymieszać drewnianą łyżką, a następnie ubić, aż ciasto będzie gładkie; wymieszać orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Klonu
żółtko Jaja
Orzechy Włoskie
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
4
Białka umieścić w dużej szklanej lub metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Białka posypać śmietaną z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania sztywnych szczytów. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto: białka jaj utworzą ostre szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Użyj gumowej szpatułki lub trzepaczki drucianej, aby złożyć 1/4 ubitych białek do ciasta. Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek miski, a następnie wokół boków miski, powtarzając aż do pełnego włączenia; powtórz składanie z pozostałymi białkami, 1/4 na raz, składanie tylko do momentu włączenia. Obróć ciasto w niedużą 9-lub 10-calową patelnię rurową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
Patelnia
7
Przeciąć ciasto nożem, aby wyeliminować duże pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złote, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Przewróć patelnię do góry nogami nad stojakiem z drutu, aby ostygła, około 30 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby usunąć ciasto; ostudzić całkowicie, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Stojak Na Druty
Piekarnik
Nóż
Patelnia
9
W misce ubić budyń błyskawiczny i mleko; złożyć bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Ciasteczek Owsianych Z Daktylami, Grubo Pokruszonych