Ciasto Sorbetowe Cytrynowo-Malinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Sorbetowego cytrynowo-malinowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.8 za porcję. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, masło, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lemon - Ginger Angel Food i Malina-Sorbet Cake, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Ciasto cytrynowe z kremem cytrynowym lub sosem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij 24-na-6-calowy pasek pergaminu. Masło stronie 8-calowy springform patelni, a następnie linii strony z pergaminem; papier będzie rozciągać się powyżej krawędzi patelni, dzięki czemu można zbudować wysoki tort.
Zmiksować pokruszone ciasteczka, cukier i roztopione masło w misce do połączenia. Wciśnij mieszaninę do dołu i około 1/4 cala od strony przygotowanej patelni. Zamrozić do twardości, około 15 minut.
Sorbet cytrynowy miarka na skorupie w małych partiach, pakując go z przesuniętą szpatułką; wygładzić górę. Zamrozić do twardości, około 45 minut. Powtórzyć z malinowy sorbet i zamrozić do firmy, o 45 Więcej minut.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce.
Rozgrzać krem w małym rondlu lub w kuchence mikrofalowej, aż ledwo się gotuje; wlać gorącą śmietanę na czekoladę i odstawić 1 minutę, a następnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Usuń stronę sprężyny i pergamin.
Rozprowadzić mieszaninę czekolady na wierzchu ciasta i zamrozić, aż zestaw, o 10 protokół.
Podawać natychmiast lub przykryć i zamrozić do 2 dni.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Mrożony deser świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "