Ciasto Sernikowe Ricotta
Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, żółtko jaja, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Churro Pumpkin Pie Sernik Duński, oraz Easy Low Carb Pumpkin Cheesecake Pie.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy po prostu zaczyna się kolor na górze (będziesz pieczenia go więcej później), o 5 minut więcej.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Nadmiar płynu odsączyć z ricotty, delikatnie wyciskając serwatkę z sera przez podwojoną gazę. Wyrzuć płyn i umieść ricottę w misce miksera stojącego z serem śmietankowym.
Wymieszać z uchwytem łopatkowym na średniej prędkości, aż mieszanina zostanie całkowicie połączona i lekko puszysta, około jednej minuty.
Dodać jajko i żółtko i wymieszać na małej prędkości, aż do całkowitego włączenia. W małej misce ubij razem cukier i skrobię, a następnie dodaj do miski i wymieszaj na małej prędkości, aż zostaną całkowicie włączone. Kontynuuj mieszanie na niskim poziomie i dodaj sól, wanilię i skórkę.
Wlać masę sernikową do ostudzonej skorupy ciasta.
Dostosuj stojak piekarnika do dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść ciasto na środku stelaża i piecz, aż boki będą tylko ustawione, nadzienie jest lekko nadmuchane, a środek lekko potrząsa, około 30 minut. Pamiętaj, aby włączyć ciasto w połowie pieczenia. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na blacie przez 30 minut, a następnie naciśnij folię bezpośrednio na nadzieniu i schłodzić przez co najmniej jedną godzinę. Pokroić na plasterki lub przechowywać w lodówce do 2 dni.
Połącz rabarbar i truskawki w średniej wielkości rondlu ustawionym na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po około 5 minutach owoce zaczną mięknąć i wypuścić płyn. Wymieszaj cukier trochę na raz un1til pożądana słodycz jest osiągnięta.
Zdjąć z ognia i schłodzić do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu, w razie potrzeby użyj jako polewy na ciasto. Resztki są świetne na tosty lub zmieszane z jogurtem.