Ciasto Rumowo-Karmelowe
Rum karmel ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 672 kalorie, 3G białka, oraz 24g tłuszczu. 66 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka brązowego cukru, wody, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 18%. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, oraz Tort karmelowy z lukrem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spray 3 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast z nieprzywierającym masłem o smaku do pieczenia; odstawić.
W dużej misce, beat ciasto mix, rum, woda, jajka, i olej na niskiej prędkości z mikserem elektrycznym przez 30 sekund. Zeskrobać boki miski i beat przez 2 Więcej minut na średniej prędkości.
Równomiernie podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy tester wyjdzie czysty. Całkowicie schłodzić przed oblodzeniem.
W średnim rondlu na średnim ogniu rozpuść masło z brązowym cukrem i ekstraktem z rumu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Dodać mleko i doprowadzić do twardego wrzenia. Stale mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści; około 2 minut.
Ostudzić do temperatury pokojowej i przenieść do średniej miski. Użyj miksera elektrycznego na średniej prędkości, aby ubić cukier puder, aż będzie gładki. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę mleka. Jeśli jest zbyt cienki, dodaj trochę cukru pudru.
Za pomocą przesuniętej szpatułki równomiernie rozprowadzić lukier na każdej rundzie ciasta. Stos i lód górnej części ciasta. Możesz mieć resztki lukru.