Ciasto Rumiankowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta rumiankowego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 622 kalorie, 8G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 193 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jajka, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake), Super Moist Cake Mix Lemon Pound Cake, oraz Herbata Rumiankowo-Granatowa.
Instrukcje
Do ciasta: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj 9-na 5-calową patelnię bochenkową sprayem do pieczenia.
Pozostawić herbatę do strome we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut. Wycisnąć cały płyn z worków i wyrzucić. Pozostawić herbatę do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podziel herbatę na pół, rezerwując połowę na lukier.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w średniej misce; odstawić. Ubij masło, cukier i skórkę z cytryny za pomocą elektrycznego miksera na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, o 2 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech dodatkach, na przemian z herbatą. W razie potrzeby zeskrobać dno i boki miski gumową szpatułką.
Dodać wanilię i ubić tylko do połączenia.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester wyjdzie czysty po włożeniu, 50 do 60 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzenia i ostudzić na patelni 15 minut. Odwróć ciasto bezpośrednio na stojak chłodzący i całkowicie ostudź, co najmniej 1 godzinę.
Połącz zarezerwowaną herbatę i miód w małym rondlu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż mieszanina miodu będzie jednorodna.
Wyjąć z ognia i ostudzić 5 minut.
Za pomocą szaszłyku, szturchnij dziury na całym torcie.