Ciasto rabarbarowe z pastą migdałową
Ciasto rabarbarowe z pastą migdałową może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 667 kalorii. Ten przepis służy 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i podnieś ciasto, mleko, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowa Pasta Migdałowa, Domowa Pasta Migdałowa, oraz Przepis Na Marcepan (Pasta Migdałowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło głęboki 9-calowy (24-cm) Patelnia.
Wykonaj nadzienie: w dużej misce połącz rabarbar, brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, nasiona wanilii, skórkę pomarańczową i sok oraz orzechy laskowe. Odstawić mieszaninę do maceratu, rzucając od czasu do czasu.
Wyrobić ciasto: w dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Chłodnymi rękami lub w robocie kuchennym, szybko pracuj na zimnym maśle, aż ciasto będzie przypominało grube okruchy.
W drugiej misce ubij razem mleko, całe jajko i żółtko.
Zrobić depresję w środku mieszanki mąki i wlać mieszaninę mleka. Wymieszać drewnianą szpatułką, aż do uzyskania ładnego miękkiego ciasta, które nie jest lepkie. Możesz potrzebować trochę więcej mąki.
Podzielić ciasto na dwie równe części, owinąć je w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, aby usztywnić.
Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F).
Rozwałkuj jedną kulkę ciasta na dobrze obsypanym blacie. Ciasto będzie dość miękkie, więc podczas walcowania musisz posypać więcej mąki wałkiem do ciasta i ciastem.
Dopasuj ciasto do płyty ciasta i starannie przyciąć krawędzie. Na spodzie pokruszyć pastę migdałową i równomiernie rozprowadzić.
Łyżka cały rabarbar z miski do skorupy. Jeśli w misce jest dużo płynu, zostaw go za sobą, lub spód ciasta stanie się rozmoczony.
Rozwałkuj drugą kulkę ciasta i umieść ją na cieście. Widelcem mocno docisnąć krawędzie. Za pomocą Apple corer lub noża wytnij otwór w środku, aby umożliwić parze ucieczkę z ciasta.
Ubić Pozostałe białko i posmarować nim całe ciasto.
Piec w środku piekarnika przez 35 do 45 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Niech ciasto ostygnie, a następnie podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.