Ciasto rabarbarowe z Jaggery Crumb

Ciasto rabarbarowe z Jaggery Crumb
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 262 kalorie, 8G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 458 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Niebielonej, nierafinowanej soli morskiej, mąki orkiszowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Rabarbarowe Okruchy, Ciasto Rabarbarowe Okruchy, oraz Ciasto Rabarbarowe Okruchy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Noc przed planujesz piec, ubić orkisz z jogurtem, aż luźno połączone. Przykryj miskę szczelną plastikową folią, aby nie wyschła i ustaw ją w ciepłym miejscu w kuchni na noc na 8 do 12 godzin.Następnego dnia posiekaj rabarbar na 1/4-calową kostkę. Wrzucić do miski i posypać 1/2 szklanki jaggery rabarbarem. Pozostawić do maceracji rabarbaru w jaggery przez około godzinę.Rozgrzej piekarnik do 350 F. stopić 3 łyżki masła klarowanego lub ghee na małym ogniu w dobrze przyprawione 9-calowy patelni żeliwnej. Wrzucić macerowany rabarbar do gorącego masła i saute o 2 protokół. Wyłączyć ogień i przygotować ciasto batter.In dużą miskę do mieszania, ubić jajka z 3/4 szklanki jaggery, aż będzie gładka, a następnie ubić w ekstrakcie waniliowym. Pracując 1/2 szklanki na raz, ubić w cieście z mąki orkiszowej namoczonej w jogurcie. W osobnej misce wymieszać mąkę o wysokiej ekstrakcji z 1 łyżeczką zmielonego cynamonu, skórką pomarańczową, sodą oczyszczoną i solą. Pracując 1/2 szklanki na raz, ubij suche składniki na mokre składniki, aż utworzą gładkie ciasto.Przygotować jagnięce okruchy w małej lub średniej wielkości misce do mieszania. Ubić mąkę migdałową i jagnięcinę razem z cynamonem, następnie powoli ubić w 3 łyżkach stopionego butter.To zmontować ciasto, wlać ciasto ciasto na patelni nad rabarbarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Mąka OrkiszowaMąka Orkiszowa
JaggeryJaggery
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
OrkiszOrkisz
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Posyp jagnięcą okruchy ciasta i piecz, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta-około 1 godziny. Pozostawić do ostygnięcia około 20 minut przed zanurzeniem w nim łyżką i wyciągnięciem na czekające talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
JaggeryJaggery
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn