Ciasto przyprawowe z cytrusowym nadzieniem
Spice Cake z cytrusowym nadzieniem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 598 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, sól, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 24%. Podobne przepisy to Ciasto z dyni z nadzieniem czekoladowym Pecan, Tort przyprawowy z nadzieniem malinowym i lukrem z serem śmietankowym, oraz Ciasto Przyprawowe Z Nadzieniem Jeżyn I Lukrem Z Serem Śmietankowym.
Instrukcje
Piec pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni 5 do 7 minut lub do lekko tosty i pachnące, mieszając w połowie.
W międzyczasie, beat masło ze średnią prędkością z ciężkich mikser elektryczny stoisko aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodaj do mieszaniny masła na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Podzielić ciasto na 2 równe porcje (około 3 1/2 szklanki każda); wymieszać cynamon, ziele angielskie, goździki, i pekan na 1 porcję.
Wlać zwykły ciasto do 2 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto (około 1 3/4 szklanki ciasto na patelnię).
Wlać przyprawione ciasto do 2 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto (około 2 szklanki ciasto na patelnię).
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Umieść 1 gładką warstwę ciasta na talerzu do serwowania lub stojaku na ciasto; rozprowadź wierzch z nadzieniem 2/3 filiżanki, pozostawiając 1/4-calową granicę wokół krawędzi. Wierzch wyłożyć warstwą ciasta z przyprawami, a wierzch rozprowadzić nadzieniem zgodnie z powyższym rysunkiem. Powtórz procedurę z pozostałą gładką warstwą ciasta i nadzieniem. Wierzch pozostałą warstwą ciasta przyprawowego. Przygotuj biały lukier; rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.