Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową
Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 858 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pomarańcze, pomarańczowe trójkąty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Spróbuj Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową, Reine de Saba (ciasto czekoladowo-migdałowe) z lukrem czekoladowo-masłowym, oraz Ciasto czekoladowo-migdałowe z lukrem śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Pył z mąką; wystukać nadmiar. Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczową) w paski z pomarańczy. Grubo posiekać tyle Skórki odmierzyć 1/2 szklanki.
Mąkę, 1 szklankę migdałów, proszek do pieczenia i sól połączyć w procesorze; blend do drobno zmielone.
Przenieść do średniej miski.
W procesorze umieścić 2 szklanki cukru i skórki pomarańczowej; zmiksować, aż skórka zostanie drobno zmielona.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż do wymieszania.
Dodać mieszaninę cukru i ubić, aż będzie puszysta. Ubić w jajkach 1 na raz.
Wymieszać mleko i oba ekstrakty w małej misce. Przy niskiej prędkości mieszankę mąki ubić na mieszankę jajeczną na przemian z mieszanką mleczną w 3 dodatkach. Podziel ciasto między przygotowane Patelnie.
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 5 minut. Ciasto obrócić na stojaki i całkowicie ostudzić. Gotować 1 1/2 szklanki świeżego soku pomarańczowego i pozostały Hojny 1 łyżka cukru w małym rondlu, aż zredukowana do 1/2 szklanki, o 8 protokół.
Rozgrzana mieszanka soku rozprowadź na wierzchu schłodzonych ciast.
Ułożyć 1 warstwę ciasta, syrop pomarańczowy do góry, na półmisku ciasta.
Rozłóż 1 szklankę polewy czekoladowej. Wierzch drugą warstwą ciasta, następnie 1 szklanka lukru. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, syrop bok do góry.
Rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w temperaturze pokojowej.) Ułóż dodatkowe migdały, pomarańczowe trójkąty i liście mięty wokół górnej krawędzi ciasta. Pokroić ciasto i podawać.