Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Ciasto pomarańczowo-migdałowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, bułkę tartą, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Ciasto migdałowo-pomarańczowe, oraz Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok pomarańczowy, startą skórkę pomarańczową i bułkę tartą, dodaj zmielone migdały i, jeśli są dostępne, łyżkę wody z kwiatu pomarańczy.
Żółtka ubić z cukrem i solą, aż będą prawie białe.
Dodaj do pierwszej mieszaniny. Złóż w sztywno ubitych białek.
Wlać do kwadratowej patelni z masłem i posypać bułką tartą i piec w umiarkowanym piekarniku w temperaturze 177° przez około 40 minut.
Ostudzić, a gdy ostygnie obrócić ciasto i przykryć wierzch bitą śmietaną (ok. 1/3 szklanki). Bardzo dobry i lekki.