Ciasto pomarańczowo-migdałowe

Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Ciasto pomarańczowo-migdałowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, bułkę tartą, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Ciasto migdałowo-pomarańczowe, oraz Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj sok pomarańczowy, startą skórkę pomarańczową i bułkę tartą, dodaj zmielone migdały i, jeśli są dostępne, łyżkę wody z kwiatu pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2
Żółtka ubić z cukrem i solą, aż będą prawie białe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj do pierwszej mieszaniny. Złóż w sztywno ubitych białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4
Wlać do kwadratowej patelni z masłem i posypać bułką tartą i piec w umiarkowanym piekarniku w temperaturze 177° przez około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
5
Ostudzić, a gdy ostygnie obrócić ciasto i przykryć wierzch bitą śmietaną (ok. 1/3 szklanki). Bardzo dobry i lekki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn