Ciasto pomarańczowo-malinowe Todda
Ciasto pomarańczowo-malinowe Todda może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 2 minuty. Mieszanka soku pomarańczowego bez miąższu, oleju roślinnego, białek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym, Geraldine-Cran-pomarańczowy malinowy tort kawowy, oraz Ciasto z przyprawami pomarańczowymi z nadzieniem Cran-Malina i lukrem z fasoli waniliowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na ciasto: ułóż stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka dno i boki 2 nonstick, 8-calowy Okrągły, patelnie do pieczenia. Odstawić.
W misce miksera stojącego, wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połącz mieszankę tortową i skórkę pomarańczową.
Mieszaj przez 20 sekund z małą prędkością, aż do włączenia Skórki.
Dodaj sok pomarańczowy, białka i olej roślinny. Mieszaj z niską prędkością przez 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez 2 minuty, skrobając dno i boki miski łopatką, w razie potrzeby. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami i piec, aż złoty i tester ciasto włożone do środka ciasta wychodzi czysty, o 30 do 32 protokół.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić patelnie na stojaku z drutu przez 15 minut. Przekręć ciasto na stojak z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 1 godziny.
Do lukier: w misce miksera stojaka, wyposażony w mocowanie wiosła, ubić razem masło i śmietana fraiche z dużą prędkością, aż gładka, o 10 sekund. Gdy maszyna pracuje ze średnią i niską prędkością, stopniowo dodawaj cukier puder, aż do włączenia.
Dodaj dżem malinowy i zwiększ prędkość do wysokiej. Beat, aż lukier jest gładka i spreadable, dodając wodę, 1 łyżeczka na raz, w razie potrzeby.
Aby złożyć ciasto: ułóż 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na stojaku na ciasto. Za pomocą szpatułki rozprowadź cienką warstwę lukru na wierzchu, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Rozprowadzić 1/4 szklanki dżemu malinowego na wierzchu lukru. Ułóż drugą warstwę ciasta na górze. Za pomocą szpatułki zamrozić wierzch i boki ciasta. Udekoruj świeżymi malinami.
Ciasto pokroić w kliny lekko mokrym nożem i podawać.
Przechowywać ciasto w plastikowym pojemniku w lodówce. Odstawić schłodzone ciasto do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.