Ciasto pomarańczowe z Florydy
Floridan Orange Cake to deser na 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3g białka, 14g tłuszczu i łącznie 345 kalorii. Za 47 centów za porcję, ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup wodę, olej rzepakowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także chrupiącą patelnię smażonego lucjana florydzkiego z kremem z marakui i sałatką z cytrusów i ogolonego kopru włoskiego z Florydy, przyozdobioną smażonymi krewetkami z Zatoki Meksykańskiej i pikantnym dżemem z zielonego mango, słodkim chlebem śniadaniowym z florydzkiej pomarańczy i ciastem pomarańczowym bez jajek z lukrem pomarańczowym ( Ciasto Wegańskie).
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj masę ciasta, sok pomarańczowy, jajka, wodę i olej; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Aby przygotować lukier, w małej misce utrzyj ser śmietankowy i masło na gładką masę. Ubić z marmoladą pomarańczową i cukrem pudrem.
Rozsmarować na cieście. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.