Ciasto pomarańczowe, Ricotta i Quinoa
Jeśli 2,49 zł za porcję spada w budżecie, pomarańczowy, Ricottan i Quinoa Pie może być niesamowite wegetariańska przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz quinoa, jajka, ricottę z mlekiem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kokosowe Quinoa naleśniki z cytrusów bita Ricottan i różowe krew pomarańczowy dżem, Ciasto Ricotta Pound z nadzieniem Blood Orange, bitą śmietaną mascarpone i kandyzowanymi plasterkami Blood Orange, oraz sałatka z kapusty i komosy ryżowej z ricottą salata podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 9-calowe ciasto danie.
W średnim rondlu, doprowadzić sok pomarańczowy i 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu.
Wymieszać z quinoa. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz się wchłonie, a komosa ryżowa będzie delikatna, około 15 minut. Wyłącz ogrzewanie i pozostawić komosę ryżową, przykrytą, na 10 minut. Chłodne i puchate widelcem.
Rozwiń skórkę i umieść ją w przygotowanym naczyniu do ciasta. Pozbądź się nadmiaru ciasta.
W robocie kuchennym wymieszaj cukier puder, wanilinę, jajka, ricottę i skórkę pomarańczową, aż będzie gładka.
Dodać gotowane quinoa i pulse raz włączyć.
Wlać nadzienie do przygotowanego ciasta i piec, aż Na Zewnątrz nadzienie jest ustawione, ale nadal trochę luźne w środku, 30 do 40 minut. (Jeśli po 20 minutach pieczenia skorupa zaczyna za bardzo przyciemniać, przykryj krawędź skorupy paskiem folii aluminiowej.)
Schłodzić do temperatury pokojowej, co najmniej 1 godzinę. (Wypełnienie ustawi się, gdy ostygnie i może pęknąć w miejscach.)
Pokroić w kliny i podawać.