Ciasto Pomarańczowe Na Specjalne Okazje
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj na specjalne okazje pomarańczowego ciasta warstwowego. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ekstrakt z wanilii, beztłuszczowy jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Czekoladowy Na Specjalne Okazje, Tort Biały Na Specjalne Okazje, oraz Zdrowe specjalne okazje ciasto urodzinowe smakowe gofry dla jednego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno 2 (8-lub 9-calowych) okrągłych patelni do ciast z natryskiem do gotowania (nie pokrywaj boków patelni); dno linii papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania, a pył z mąką; odstawić.
Przesiać razem 2 1/2 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
W dużej misce wymieszać jogurt i kolejne 5 składników (jogurt przez żółtko jaja); ubić na średniej prędkości miksera, aż do wymieszania.
Dodać 1 szklankę cukru i dobrze ubić. Stopniowo dodawać mleko, ubijając przy średniej prędkości 2 minuty lub aż cukier się rozpuści.
Ubij białka (w temperaturze pokojowej) z dużą prędkością, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając mieszaninę, aż zaczną tworzyć się sztywne szczyty.
Dodać mieszaninę mąki i mieszaniny białka jaja na przemian do mieszaniny jogurtu, ubijając z małą prędkością.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni, za pomocą wąskiej metalowej szpatułki i wyjmij na stojak z drutu. Odklej papier woskowy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Pokroić warstwy ciasta na pół poziomo. Aby równomiernie pokroić warstwy ciasta, włóż wykałaczki Na Zewnątrz, zaznaczając środek. Używając ząbkowanego noża, pokrój ciasto o 2 cale, używając wykałaczek jako przewodnika. Owinąć długi kawałek nici dentystycznej wokół krawędzi przez cięcie; związać nici raz. Powoli dokręć nić-spowoduje to czyste, nawet przeciąć ciasto, dzieląc je na pół.
Umieść jedną warstwę, pociętą bokiem do góry, na talerzu do serwowania.
Rozłóż 2/3 szklanki moreli i pomarańczy nadzienie na ciasto w ciągu 1/2 cala krawędzi. Powtórz procedurę z pozostałymi warstwami ciasta i nadzieniem. Boki i wierzch ciasta z lukrem pomarańczowym maślanym.
Uwaga: nie pokrywaj boków patelni tortowych sprayem do gotowania. Ciasto musi przylegać do boków podczas pieczenia, co pozwala mu wznieść się wyżej i nadać mu gładszą skórkę.
Uwaga: oddzielając jajka, wkładamy je pojedynczo do miseczki z kremem, a białka wlewamy do miski. Zapobiega to konieczności rozpoczęcia od nowa, jeśli niektóre żółtko stanie się dostać do białek. Jaja łatwiej oddzielić bezpośrednio z lodówki, jednak dla lepszej objętości, pozwól im osiągnąć temperaturę pokojową przed ubijaniem.
Uwaga: zamiast imitaionu użyj prawdziwych ekstraktów z wanilii i pomarańczy.
Uwaga: owiń schłodzone ciasto w wytrzymałą plastikową folię, posypaną mąką, a następnie w wytrzymałą folię aluminiową. Przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać do 2 tygodni. (Aby rozmrozić, umieścić zawinięte ciasto w lodówce na noc.)
Uwaga: aby równomiernie pokroić ciasto na pół, włóż wykałaczki Na Zewnątrz, zaznaczając środek. Używając ząbkowanego noża, pokrój ciasto o 2 cale, używając wykałaczek jako przewodnika. Owinąć długi kawałek nici dentystycznej wokół krawędzi przez cięcie; związać nici raz. Powoli dokręć nić-spowoduje to czyste, nawet przeciąć ciasto, dzieląc je na pół.
Duża regulacja wysokości: ubijaj białka na miękkie szczyty zamiast sztywnych szczytów.