Ciasto Pomarańczowe

Ciasto Pomarańczowe
Pomarańczowy Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis służy 20 i kosztuje 37 centów za porcję. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krwawe ciasto pomarańczowe z lukrem skórki pomarańczowej, Ciasto pomarańczowe, oraz Ciasto Pomarańczowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni. Tłuszcz i mąka dwa 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2-calowe patelnie bochenka. Spody wyłożyć papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
3
Masło i 2 szklanki granulowanego cukru w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek przez około 5 minut lub do lekkiego i puszystego. Z mikserem na średniej prędkości, ubić jajka, po jednym na raz, i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W dużej misce przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce, połączyć 1/4 szklanki soku pomarańczowego, maślanka, i wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do ciasta, zaczynając i kończąc na mące. Podziel ciasto równomiernie między Patelnie, wygładzić blaty i piec przez 45 minut do 1 godziny, aż tester ciasta wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podczas pieczenia ciasta gotuj pozostałe 1/2 szklanki cukru granulowanego z pozostałym 1/2 szklanki soku pomarańczowego w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Po zakończeniu ciasta pozostaw je do ostygnięcia przez 10 minut. Wyjmij je z patelni i umieść na stojaku do pieczenia nad tacą. Łyżka syrop pomarańczowy na ciasta i pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Aby polewać, połącz cukier cukierniczy i sok pomarańczowy w misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj jeszcze kilka kropli soku, jeśli to konieczne, aby łatwo wlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
9
Wlać na wierzch jednego ciasta i pozostawić do wyschnięcia glazury. Dobrze owinąć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn