Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe
Ciasto pomarańczowo-orzechowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 846 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Mieszanka jaj, cukier, Daktyle z cukrem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Listwy mocujące daty i nakrętki, Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe, oraz Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste. Stopniowo dodawać 2 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać daktyle, orzechy pekan i 2 łyżeczki skórki pomarańczy.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sok pomarańczowy, pozostały cukier i pozostałą skórkę doprowadzić do wrzenia w rondlu; gotować, stale mieszając, 1 minutę.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta delikatnie; dziurkować otwory w cieście drewnianym kilofem.
Mżawka glazury na ciepłe ciasto.
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu.