Ciasto pasterskie
Ciasto pasterskie to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 262 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 77 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pietruszki, ząbków czosnku, cebuli i jajek. Działa dobrze jako Europejski hor d ' oeuvre. 200 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Z łyżką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka Święto Dziękczynienia resztki Shepherd' s Pie!), Irish Cottage Pie / Shepherd ' s Pie, oraz Irish Cottage Pie / Shepherd ' s Pie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedź i odstaw na bok. Na tej samej patelni ugotuj boczek, cebulę i oregano, aż boczek będzie chrupiący.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj sos pomidorowy, kukurydzę i zarezerwowaną wołowinę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut.
W międzyczasie połącz tłuczone ziemniaki, jajka, masło, pietruszkę i sól.
Rozłóż połowę mieszanki ziemniaczanej na dnie i po bokach natłuszczonego 9 cali. talerz do ciasta. Na wierzch z mieszanką wołową i pozostałą mieszanką ziemniaczaną.
Piec w temperaturze 375° przez 20 minut.
Piec 10 minut dłużej lub do uzyskania złotego koloru.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.