Ciasto Orzechowo-Morelowe
Ciasto orzechowo-morelowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 24. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 312 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, złotą mąkę, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Morelowe, Ciasto Morelowe Brandy Funt, oraz Ciasto Morelowo-Migdałowo-Rumowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. Spray 10-calowy Angel food (tuba) patelnia ciasto z pieczenia sprayu z mąką. Owiń folię wokół dna patelni, aby zapobiec wyciekowi.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat granulowany cukier, 1 1/4 szklanki masła, 1 łyżeczka wanilii i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na wysokiej prędkości 5 minut, skrobanie miski od czasu do czasu. Na małej prędkości, ubić mieszankę mąki na przemian z mlekiem i 1/2 szklanki nektaru morelowego.
Odstawić 2 łyżki moreli do polewy wraz z 1/4 szklanki orzechów włoskich. Pozostałe morele i orzechy włoskie wymieszać na ciasto.
Piec 1 godzinę 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 20 minut.
Wyjąć ciasto z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
W małej misce wymieszać cukier puder, 2 łyżki masła i 1/2 łyżeczki wanilii. Za pomocą trzepaczki, wymieszać 4 do 6 łyżeczek nektaru morelowego, 1 łyżeczkę na raz, aż będzie gładka i konsystencja gęstego syropu.
Mżawka glazury na wierzchu ciasta; rozprowadzić łopatką lub z tyłu łyżki, pozwalając niektóre glazury mżawka dół strony.
Posypać morele i orzechy włoskie na wierzchu ciasta.