Ciasto orzechowo-migdałowe z kompot pomarańczowo-granatowym
Ciasto orzechowo-migdałowe z kompot pomarańczowo-granatowym to bezmleczne deser. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 10g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.29 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka migdałów, Mączka z ciasta Macy, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Bezglutenowe ciasto migdałowo-pomarańczowe z sokiem z granatu POM, Kompot pomarańczowy z Daktylem-Orzech włoski, oraz Migdałowo-makaronowy tort z polewą czekoladową i Kompot pomarańczowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Szczotka 13x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia z olejem.
Połączyć orzechy włoskie, migdały, i ciasto posiłek w procesorze; zmielić orzechy drobno.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka, Skórka z cytryny, skórka pomarańczowa, cynamon i sól w dużej misce, aż zacznie zgęstnieć, o 3 protokół. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, ubijając aż do bardzo gęstego i jasnego koloru, o 2 minuty dłużej. Ubić w soku pomarańczowym; złożyć w mieszaninie orzechów. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć w mieszaninę żółtkową w 3 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż nadmuchane i głębokie złoty i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 35 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku (środek ciasta spadnie).
Umieścić duże sito nad miską.
Odetnij wszystkie skórki i pestki z pomarańczy. Pracując nad sitem, pokrój pomarańcze między membranami, aby uwolnić segmenty na sito. Wyciśnij dowolny sok z pomarańczowych błon.
Niech pomarańcze odsączyć podczas przygotowywania syropu.
Przynieś sok z granatów, cukier, sok z cytryny i skórkę pomarańczową, aby zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i utworzy cienki syrop.
Trzymając skórkę pomarańczową z powrotem łyżką, wlać 3/4 szklanki syropu do małej miseczki. Łyżka nad ciastem; odstawić na co najmniej 1 godzinę.
Dodaj osuszony sok pomarańczowy do pozostałego syropu na patelni. Gotuj syrop ze skórką, aż zmniejszy się na tyle, aby pokryć łyżkę, o 8 protokół. Usunąć skórkę. Czy ciasto z wyprzedzeniem może być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
W misce umieścić pomarańczowe segmenty. Przykryć i przechowywać w lodówce segmenty pomarańczowy i syrop oddzielnie.
Dodaj syrop do pomarańczowych segmentów; odstawić kompot 15 minut. Przyciąć krawędzie ciasta.
Pokrój ciasto wzdłuż na 2 paski o szerokości 1/2 cala.
Wytnij paski po przekątnej w diamenty; umieść na talerzach. Łyżka kompot nad i służyć.