Ciasto Orzechowo-Karmelowe
Przepis orzech ciasto karmelowe mogą być wykonane w około 1 godzinę i 10 minut. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 75 centów za porcję. Ten deser ma 424 kalorii, 5G białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Mieszanka orzechów włoskich, karmelków, Niemieckiej mieszanki ciast czekoladowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest tak ogromne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Karmelowe Ciasto Jabłkowo-Orzechowe, Ciasto Bananowe Karmelowo-Orzechowe, oraz Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą karmelową.
Instrukcje
Przygotuj mieszankę ciasta zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Wlej połowę ciasta do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. blacha do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 18 minut. Tymczasem w dużym rondlu połącz karmelki, masło i mleko. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż się rozpuści.
Posyp orzechami włoskimi i kawałkami czekolady.
Pozostałe ciasto polać frytkami.
Piec 35-40 minut dłużej lub do momentu, gdy ciasto jest ustawione i odsuwa się od boków patelni. Ostudzić na ruszcie.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto karmelowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.