Ciasto Orzechowo-Figowe Bourbon
Pecan Fig Bourbon ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, sodę oczyszczoną, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Bourbon-Pecan, Tort Bourbon Pecan, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bourbon (Niskotłuszczowe!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Figi dusić w wodzie w ciężkim średnim rondlu, przykrytym, aż figi będą miękkie i większość płynu zostanie wchłonięta, 35 do 40 minut. Purée w robocie kuchennym z bourbonem i wanilią. Chłodny do ciepłego.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło i mąka bundt patelni, wybijając nadmiar mąki.
Podczas podgrzewania piekarnika, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.
Lekko grzać pekany na płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku, 8 do 10 minut, następnie ostudzić i grubo posiekać. Pozostaw piekarnik włączony.
Beat razem brązowy cukier, olej, i jajka w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż gęste i kremowe, o 3 protokół. Wymieszać mieszankę fig. Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie mąki, aż tylko włączone, a następnie złożyć w Pekan.
Wlać ciasto do patelni bundt i piec, aż Drewniany pick wstawiony w środku wyjdzie czysty, 1 do 1 1/4 godziny. Ostudzić ciasto całkowicie na patelni na stelażu, a następnie odwrócić na talerz.
Cukierki przesiać do miski, a następnie ubić pozostałe składniki lukru, aż będą gładkie.